JADŁOSPIS OD 18.01.2021r. – 22.01.2021r.

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
18.01.21

Poniedziałek

Chleb orkiszowy (35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) serem białym(15g), kiełkami z rzodkiewki, banan(1szt), kakao(mleko)  (200ml) Chleb baltonowski(35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego z dżemem brzoskwiniowym ,             ¼  jabłka, herbata miętowa(200ml) Zupa szczawiowa z  ziemniakami, jajkiem (seler, śmietana12% tłuszczu)(250ml).  Nuggetsy(60ml), ziemniaki(100g), tarta marchewka z  ananasem(100g), sok jabłko- dynia(200ml)
19.01.21

Wtorek

 

Chleb kukurydziany(35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) jajkiem(15g), pomidorem(80g)  czarnuszka(80g), płatki migdałowe, herbata z aronii(200ml) Chałka  (1,5szt) z masłem (82% tł. mlecznego),  biała rzodkiew do chrupania(80g), kawa inka  (jęczmień, mleko)(200ml) Zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, śmietana12% tłuszczu) (250ml). Zapiekanka(makaron, brokuł, marchewka, mięso) (100g), napój miodowo-miętowy (200ml)

 

20.01.21

Środa

 Chleb sielski (35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) ogórkiem kiszonym(15g), rzodkiewka(15g),  prażone pestki dyni(15g), kakao(mleko)  (200ml) Ciastka owsiane(1szt), mandarynka(1szt), herbata miętowa(200ml) Zupa pomidorowa  z ryżem (seler, śmietana12% tłuszczu) (250ml).  Kotlety rybne(morszczuk, jajko, bułka tarta) (60g) ziemniaki(100g), surówka z  kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy z majonezem (100g), sok wyciskany- Na straganie (200ml)
21.01.21

Czwartek

 

 

Chleb wieloziarnisty (35g) z masłem (82% tł. mlecznego) pasta ze słonecznikiem (80g), natka pietruszki(15g ) ½ banana, kawa inka (jęczmień, mleko)(200ml) Budyń waniliowy z rodzynki(100g),  herbata z cytryna(200ml) Barszcz biały  z ziemniakami, jajkiem(seler, śmietana 12% tłuszczu) (250ml). Makaron(100g)z musem truskawkowym (80ml), kompot  jabłkowy z goździkami(200ml)
22.01.21

Piątek

 

 

Pieczywo mieszane  z masłem (82% tł. mlecznego)  ser żółty(15g), baleron coppa(15g), 1/2 jajka,  ogórek koszony(15g), papryka czerwona(15g), kakao(mleko)  (200ml) Jogurt naturalny (mleko) z suszonymi śliwkami(100g), herbata z cytryna(200ml) Rosoł z makaronem(seler)(250ml). Udka z kurczaka (1 szt.) ziemniaki(100g), sałata lodowa z jogurtem-mleko (100g), sok wyciskany- Zielona lemoniada (200ml)

 

*W kuchni wykorzystywane są produkty, które mogą być zanieczyszczone lub zawierać śladowe ilości pozostałych alergenów pokarmowych wymienionych w Załączniku nr II Rozporządzenia 1169/20111 (pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach).

DIETY

Zamiennik mleka krowiego – mleko ryżowe bez cukru

Diety bezglutenowe – otrzymują produkty bez glutenu

Dla dzieci z alegrią pokarmową i nietolerancją niektórych produktów spożywczych, przygotowywane są posiłki takie same, z artykułów spożywczych, które dozwolone są w ich dietach

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: