JADŁOSPIS OD 22.03.2021 r. – 26.03.2021 r.

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
22.03.21

Poniedziałek

Chleb orkiszowy (35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) rolada serowa- mleko (20g), papryka do chrupania(40g), kawa inka  (jęczmień, mleko)(200ml) ½ bulki śniadaniowej z masłem(5g) (82% tł. mlecznego), koktajl śliwkowy(mleko)(200ml) Zupa –krem z brokuł z prażonym słonecznikiem(seler)(250ml). Gulasz drobiowo-wieprzowy(60g), kasza kuskus(100g), surówka z kapusty czerwonej, cebuli z olejem(60g)sok jabłko-czarny bez(200ml)
23.03.21

Wtorek

 

Chleb wiejska nuta(35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) pasta z sera żółtego, jaj (20g), szczypiorkiem(20g), mandarynka (1 szt), herbata miętowa(200ml) 1/2bulki  kukurydzianej z masłem(5g)(82% tł. mlecznego), dżemem, melon(100g), kakao(mleko)(200ml) Zupa ogórkowa  z  ziemniakami (seler,smietana12% tłuszczu) (250ml).  Kotlety mielone z soczewicą (60g), ziemniaki(100g), surówka z kapusty białej, marchewki, natki pietruszki, koperku z olejem(80g), kompot wiśniowy(200ml)

 

24.03.21

Środa

Chleb graham(35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) z humusem (20g), pomidorem, koperkiem(80g), marchewka do chrupania, kawa inka(jęczmień, mleko)(200ml) ½ jabłka z powidłami śliwkowymi, miodem  herbata miętowa(200ml) Rosoł z makaronem(seler) (250ml). Udka z kurczaka(1 szt.), ziemniaki(100g), sałata lodowa z siemieniem lnianym(100g) ,

sok wyciskany – Na  straganie(200ml)

25.03.21

Czwartek

 

Chleb dyniowy(35g) z masłem (82% tł. mlecznego) z szynka(20g), ogórkiem zielonym(20g)papryka do chrupania(40g), kakao(mleko) (200ml) Przekładaniec bananowo -truskawkowy(100g)z pł. migdałowymi, herbata  z cytryna(200ml) Zupa grochowa z ziemniakami(seler, smietana12% tłuszczu) (250ml). Naleśniki z dżemem owocowym(1,5szt), jogurtem-(mleko) waniliowym, kalarepa do chrupania(40g), napój miętowo-cytrynowy(200ml)
26.03.21

Piątek

Pieczywo mieszane z masłem (82% tł. mlecznego) parówki z szynki na gorąco(1szt), 1/2 jajka, twarożek z czosnkiem(20g), ser żółty(20g), pomidor (20g), rukola (20g), kiełku rzodkiewki(30g), orzechy nerkowca(20g), kawa inka(jęczmień, mleko)(200ml) Bukiet warzyw na parze(kalafior, marchewka, brokuł(100g) z masłem, herbata z aronii (200ml) Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami(seler)(250ml). Polędwica z dorsza(jajka ,bulka tarta)(60g) ziemniaki(100g), surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebuli z olejem(80g), sok wyciskany- Bajkowy(200ml)

*W kuchni wykorzystywane są produkty, które mogą być zanieczyszczone lub zawierać śladowe ilości pozostałych alergenów pokarmowych wymienionych w Załączniku nr II Rozporządzenia 1169/20111 (pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach).

DIETY

Zamiennik mleka krowiego – mleko ryżowe bez cukru

Diety bezglutenowe – otrzymują produkty bez glutenu

Dla dzieci z alegrią pokarmową i nietolerancją niektórych produktów spożywczych, przygotowywane są posiłki takie same, z artykułów spożywczych, które dozwolone są w ich dietach

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: