JADŁOSPIS OD 26.07.2021r. – 30.07.2021r.

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD
26.07.21

Poniedziałek

Chleb fitness-żytni(gluten) z masłem (82% tł. mlecznego) serem żółtym(20g) ogórek kiszony do chrupania(30g), czereśnie(40g), kakao(mleko) (200ml) Mus owocowy(banany, maliny,  brzoskwinie) z pł. migdałowymi (100ml), herbata owocowa(200ml) Zupa pomidorowa z makaronem –gluten(seler, śmietana 12%)(250ml).  Kotlet mielony(jajko, bułka tarta)(60g),  ziemniaki(100g), biała rzodkiew tarta z jabłkiem i jogurtem-mleko(80g), kompot  wiśniowy (200ml)
27.07.21

Wtorek

 

Chleb mistrzowski pszenny- gluten) z masłem (82% tł. mlecznego) szynką wieprzową(20g), sałatą(20g), pomidorem(20g), herbata lipowa(200ml) ½ Bułki śniadaniowej pszenna -gluten z masłem(5g) (82% tł. mlecznego ) marchewka do chrupania(40g),   kawa inka  (jęczmień,  mleko) 200ml) Zupa ziemniaczana(seler) (250ml).  Sos myśliwski(60g), ryż(100g), brokuły na parze z masłem-mleko(80g),  kompot porzeczkowy(200ml)
28.07.21

Środa

Chleb graham pszenny- gluten) (35g)z masłem(5g) (82% tł. mlecznego)jajkiem ogórkiem zielonym(20g), rzodkiewką(20g), kawa inka  (jęczmień,  mleko) 200ml) Chleb baltanowski pszenna -gluten z masłem(5g) (82% tł. mlecznego) ze szczypiorkiem,                    ½  kabanosa drobiowego, arbuz(30g),  herbata miętowa(200ml) Zupa kalafiorowa z ziemniakami, przecierem (seler, śmietana 12%) (250ml). Kluski leniwe(ser biały-mleko, jajko,  gluten)(60g) z masłem-mleko,  borówka amerykańska(50g), sok wyciskany jednodniowy Marchewkowe pole (200ml)
29.07.21

Czwartek

Chleb dyniowy żytni- gluten(35g) z masłem (82% tł. mlecznego) z ogórkiem kiszonym (40g), kiełki lucerny (20g), daktyle (2szt),  kawa inka  (jęczmień, mleko)(200ml) Jogurt– (mleko) z suszonymi śliwkami, gruszkami(100ml), bułka słodka(1szt),herbata miętowa(200ml) Barszcz biały z jajkiem, ziemniakami(seler, śmietana 12%) (250ml). Kotlety rybne(mintaj  jajko, bułka tarta) (60g) ziemniaki(100g), surówka z białej kapusty, marchewki, koperku z olejem(60g),  kompot wieloowocowy (200ml)
30.07.21

Piątek

Chleb rarytas pszennygluten) z masłem (82% tł. mlecznego)  pastą z jaj, szynka bracką(20g),  pomidor koktajlowy(20g), (20g),  herbata owocowa(200ml) Tosty(1,5 szt.)chleb tostowy pszenny –gluten, ser mozzarella, marchewka do chrupania (40g), herbata z cytryną(200ml) Zupa jarzynowa (seler , śmietana 12%)(250ml).  Gulasz drobiowy w sosie własnym(60g),  kasza jęczmienna(100g), surówka z ogórków kiszonych, cebuli z olejem(80g),  sok wyciskany jednodniowy- Dzikuś(200ml)

*W kuchni wykorzystywane są produkty, które mogą być zanieczyszczone lub zawierać śladowe ilości pozostałych alergenów pokarmowych wymienionych w Załączniku nr II Rozporządzenia 1169/20111 (pogrubioną czcionką zaznaczono alergeny występujące w posiłkach).

DIETY

Zamiennik mleka krowiego – mleko ryżowe bez cukru

Diety bezglutenowe – otrzymują produkty bez glutenu

Dla dzieci z alegrią pokarmową i nietolerancją niektórych produktów spożywczych, przygotowywane są posiłki takie same, z artykułów spożywczych, które dozwolone są w ich dietach

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji: